گزارش تازه گمرک: واردات ایران از مرز ۵۳ میلیارد دلار گذشت

Filed under اخبار, خبر متحرک, سرخط اخبار

ندای آزادی : گزارش تازه گمرگ از مبادلات تجاری سال گذشته کشور حکایت از گذشتن واردات از مرز ۵۳ میلیارد دلار دارد، اعداد و ارقامی که بیش از همه ترسیم کننده سیاست نفت در برار غذا و اقتصاد مقاومتی طی سال ۹۱ است.

به گزارش کلمه، مطابق این آمار مبادلات بازرگانی ایران با جهان در سال ۹۱ از مرز ۹۴ میلیارد و ۶۸۲ میلیون دلار گذشته که براساس آن، صادرات غیرنفتی به ۴۱ میلیارد و ۳۳۴ میلیون دلار و واردات به ۵۳ میلیارد و ۳۴۸میلیون دلار رسیده است.
گزارش گمرک ایران به نقل از خبرگزاری مهر نشان می دهد که عمده واردات کشورمان به ترتیب از کشورهای امارات متحده عربی با ۲۰درصد سهم از کل واردات، چین با ۱۵درصد، جمهوری کره با ۹درصد، ترکیه با ۵/۸درصد و سوئیس با ۶درصد صورت گرفته است. gomrok_IRمعادل واردت حجم زیادی از این واردات باید بشکه های نفتی قرار داد که چوب حراج به آن زده شده است. اواخر اسفند ۹۱ محمود احمدی نژاد خود اعتراف کرد که دولت در عوض صادرات نفت، به واردات جنس بنجل می پردازد. او گفته بود: بعد از آن برای فروش نفت استخراج شده ، تازه قیمت آن را باید آنها تعیین می‌کردند و پول جزیی به ما می‌دادند که الان هم بخش مهمی از آن همین طور است و همان پول را از ما می‌گیرند و جنس بنجل به ما می‌دهند.

شریف حسینی٬ عضو هیات رئیسه مجلس نیز چندی پیش به این نکته اشاره کرد که چین پول نفت ایران را ۳۰ درصد نقد و ۷۰ درصد به صورت کالا می‌پردازد. این در حالی است که مطابق تازه ترین آمار واردات نفت خام چین از ایران در فوریه ۲۰۱۳ با افزایش ۸۱ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال قبل به حدود دو میلیون تن رسیده است.

گزارش گمرک اشاره دارد: اقلام عمده وارداتی کشورمان در این مدت به ترتیب شامل، گندم به ارزش ۲میلیارد و ۵۷۴میلیون دلار و سهم ارزشی ۸/۴ درصد از کل واردات، شمش از آهن و فولاد غیرممزوج به ارزش ۲میلیارد و ۱۵میلیون دلار و سهم ارزشی ۸/۳درصد، ذرت دامی به ارزش یک میلیارد و ۸۰۱میلیون دلار و سهم ارزشی ۴/۳درصد، کنجاله سویا به ارزش یک میلیارد و ۵۳۲میلیون دلار و سهم ارزشی ۹/۲درصد و برنج به ارزش یک‌میلیارد و ۳۰۹میلیون دلار و سهم ارزشی ۵/۲درصد بوده است.

به این فهرست باید مطابق گزارش خبرگزاری تسنیم از لیست واردات کالاها در سال ۱۳۹۱ هم اشاره کرد که شامل نیم تن مارمولک، ۷۴۰ تن آدامس ، بیش از یک میلیون تن آدامس، ۵۰۰کیلو غذای سگ و گربه ، ۱۷ تن غذای ماهی آکواریومی ،۹ هزار تن شن و ماسه ، ۵ هزار تن “خاک” رس(خاک کیلویی ۵۰۰-۶۰۰ تومان! ) ، نیم تن قلوه سنگ، ۱۲ و نیم هزار تن کود حیوانی هر کیلو ۴۰۰ تا ۵ هزار تومان، نیم تن فرآورده هایی برای آرایش لب ،۱۲۵ هزار کیلو ریمل یا فرآورده های برای آرایش چشم، ۲۲۱ تن مرگ موش ، ۹۷۳ تن در بطری پلاستیکی، نیم تن محافظ بهداشتی ، یکهزار و ۴۰۰ تن خاک اره ،۳ هزار تن ذغال چوب ، ۱۴۲ تن دستمال کاغذی ، ۲ تن دفتر مشق، ۳ هزار تن پشم ، ۶ تن کراوات ، ۲۲ تن عصا، ۲۶ تن کلاه گیس، نیم تن موی انسان ،یک تن ریش و ابروی مصنوعی، نیم تن نطفه نا معلوم و اسپرم گاو، واردات ۱۵ تن پیاز و موسیر، ۱۱۵ تن استخوان و استخوان توی شاخ و روده، ۲۷ تن حلزون و صدف دو کپه ای ، ۲ هزار تن سگ ماهی ،*۱۸۲ تن ماهی آکواریوم، ۶۳ تن شیشه شربت-دارو ، ۶ تن چشم مصنوعی ،۵۰۰ تن میخ ، + ۳۳۸ تن میخ پرچ ، ۲۶ هزار تن پیچ و مهره ، ۲۰۵ تن سنجاق قفلی ، ۵۰۰ تن کلنگ ، ۸۲۰ تن بیل ، ۲ هزار و ۲۰۰ تن اره دستی و نواری ،۸۰۰ تن مداد تراش است.

مهر گزارش می دهد: صادرات غیرنفتی ایران در سال گذشته به ۴۱ میلیارد و ۳۳۴ میلیون دلار رسید و در مدت یاد شده ۵۳ میلیارد و ۳۴۸میلیون دلار انواع کالا نیز وارد کشور شد.ارزش صادرات غیرنفتی کشورمان بدون احتساب نفت، گاز و تجارت چمدانی۶ درصد و واردات کشورمان ۱۳٫۷درصد نسبت به سال ۱۳۹۰ کاهش یافته است.
در این مدت ۷۸میلیون و ۷۱۵هزار تن انواع کالای غیرنفتی صادر و ۳۹میلیون و ۳۹۱هزار تن وارد شد که به لحاظ وزنی صادرات و واردات کشورمان به ترتیب یک‌درصد و ۶٫۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.

هم چنین اقلام عمده صادرات کشورمان نیز در این مدت به ترتیب به متانول با ۷/۳درصد سهم از کل صادرات، پروپان مایع‌شده با ۵/۳درصد و قیرنفت با ۴/۳درصد اختصاص دارد. همچنین عمده صادرات ایران در سال ۱۳۹۱ به عراق با ۶میلیارد و ۲۵۰میلیون دلار، چین با ۵میلیارد و ۵۰۱میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۴میلیارد و ۲۱۳میلیون دلار، افغانستان با ۲میلیارد و ۸۷۴میلیون دلار و هند با ۲میلیارد و ۶۰۷میلیون دلار صادر شده است. در سال گذشته متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی ۴۷۰دلار و هر تن کالای وارداتی یک‌هزار و ۳۵۴دلار بود.


اشتراک گذاری

     Balatarin

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/41/d939110942/htdocs/Nedayeazadinet/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399